vosvis vis schelpdieren leverancier vosvis vis schelpdieren leverancier vosvis schelpdieren vis leverancier vosvis schelpdieren vis leverancier vosvis schelpdieren vis leverancier
vosvis vis leverancier vosvis vis leverancier

ZALM (ATLANTISCH) | Salmo salar

Neem contact op!

ZALM (ATLANTISCH) | Salmo salar

ZALM (ATLANTISCH) | Salmo salar

kleur

Zilverkleurig

afmeting

Vrouwtjes max. 120 cm. Mannetjes max. 150 cm

herkomst

Kweek in kooien in de zee in Noorwegen, Schotland en Chili

alternatief

Regenboogforel
In gerechten: zalmforel

vertaling

EN: Atlantic salmon
DE: Atlantischer Lachs

 

De zalm is wereldwijd van enorme economische en culinaire waarde. Voor de Industriële Revolutie kwam de Atlantische of Europese zalm nog in alle grote Europese rivieren voor.

Zalm is een anadrome vis: ze trekken vanuit de zee weer terug naar zoetwater om te paaien. Deze Noorse kweekzalmen hebben soms zelfs een vetpercentage van boven de 16%. Deze vetten zijn onverzadigd en dus goed tegen cholesterol. In combinatie met de aanwezig omega 3 en 6-vetten maakt dit de zalm een echt gezonde vis om te eten. De zijdes van een standaard zalm van 4 tot 5 kg wegen 1,4 tot 1,8kg.

Kweekzalm heeft een wat hoger vetgehalte en iets zoetere smaak dan wilde zalm, maar de kwaliteit is dusdanig hoog, dat het verschil tussen wild en kweek niet meer zo groot is.

Eruopese zalm wordt op grote schaal gekweekt in kooien in Noorwegen, Schotland, Ierland, Faeröereilanden, Frankrijk en Chili. Het begin van het kweekproces vindt meestal plaats in grote zoetwaterbassins aan land.

Na ongeveer een jaar bij een gewacht tot ongeveer 100 g worden de zalmen verplaatst naar stalen kooien of plastic ringen in zee, waarin tot wel 200.000 zalmen worden gehouden.

Na 2 jaar bereiken ze een gewicht van zo’n 5 kg en worden ze leven naar de slachterij gebracht.

Het visvoer bedraagt zo’n 70% van de totale productiekosten.

 

culinaire tip

Met zalm kun je culinair gezien alle kanten op: koken, pocheren, gratineren, stoven, grillen, heet- en koud roken, marineren, bakken. Suggesties: Wellington (in bladerdeeg), in witte wijnsaus, en papillotte (vispakketje in de oven), met peperkorst, gepocheerd op spinazie, door de tagliatelle met roomsaus, in bietensap gemarineerd en yakitori.

Vissoorten

ANSJOVIS | engraulis encrasicolus

ANSJOVIS | engraulis encrasicolus

CANNER KREEFT | homarus americanus

CANNER KREEFT | homarus americanus

CLARESSE | clarias charipinus

CLARESSE | clarias charipinus

CORVINA | argyrosomus regius

CORVINA | argyrosomus regius

DORADE ROYALE | sparus aurata

DORADE ROYALE | sparus aurata

FOREL (REGENBOOGFOREL) | oncorhynchus mykiss

FOREL (REGENBOOGFOREL) | oncorhynchus mykiss

GRIET | scophthalmus rhombus

GRIET | scophthalmus rhombus

HARDER | Mugil Labrosus

HARDER | Mugil Labrosus

HARING | clupea harengus

HARING | clupea harengus

HEEK | merluccius merluccius

HEEK | merluccius merluccius

HEILBOT (WIT OF ATLANTISCH) | hippoglossus hippoglossus

HEILBOT (WIT OF ATLANTISCH) | hippoglossus hippoglossus

HEILBOT (ZWART OF GROENLANDSE) | reinhardtius hippoglossus

HEILBOT (ZWART OF GROENLANDSE) | reinhardtius hippoglossus

KABELJAUW | gadus morhua

KABELJAUW | gadus morhua

KOOLVIS (WIT) of POLLAK | pollachius pollachius

KOOLVIS (WIT) of POLLAK | pollachius pollachius

KOOLVIS (ZWART) | pollachius virens

KOOLVIS (ZWART) | pollachius virens

KREEFT | homarus americanus

KREEFT | homarus americanus

LENG | molva molva

LENG | molva molva

MAKREEL | scomber scombrus

MAKREEL | scomber scombrus

MEERVAL | silurus glanis

MEERVAL | silurus glanis

MUL | mullus surmuletus

MUL | mullus surmuletus

OCTOPUS | octopus vulgaris

OCTOPUS | octopus vulgaris

OESTER | ostreidae

OESTER | ostreidae

PANGASIUS | pangasianodon hypophthamus & pangasius bocourti

PANGASIUS | pangasianodon hypophthamus & pangasius bocourti

PIJLINKTVIS | loliga vulgaris

PIJLINKTVIS | loliga vulgaris

RODE POON | chelidonichthys lucerna

RODE POON | chelidonichthys lucerna

ROG | raja batis

ROG | raja batis

ROODBAARS | sebastes norvegicus

ROODBAARS | sebastes norvegicus

SARDINE | sardina pilchardus

SARDINE | sardina pilchardus

SCHELVIS | melanogrammus aeglefinus

SCHELVIS | melanogrammus aeglefinus

SCHOL | pleuronectes platessa

SCHOL | pleuronectes platessa

SINT-JAKOBSSCHELP (COQUILLE) | pectenidae

SINT-JAKOBSSCHELP (COQUILLE) | pectenidae

SKREI KABELJAUW | gadus morhua

SKREI KABELJAUW | gadus morhua

SNOEKBAARS | stizostedion lucioperca

SNOEKBAARS | stizostedion lucioperca

TARBOT | psetta maxima

TARBOT | psetta maxima

TILAPIA | oreochromis niloticus

TILAPIA | oreochromis niloticus

TONG | solea solea

TONG | solea solea

TONGSCHAR | microstomus kitt

TONGSCHAR | microstomus kitt

TONIJN (ALBACORE) | thunnus allunga

TONIJN (ALBACORE) | thunnus allunga

TONIJN (BLAUWVIN) | thunnus thynnus

TONIJN (BLAUWVIN) | thunnus thynnus

TONIJN (GEELVIN) | thunnus albacares

TONIJN (GEELVIN) | thunnus albacares

TONIJN (SKIPJACK) | katsuwonus pelamis

TONIJN (SKIPJACK) | katsuwonus pelamis

VICTORIABAARS | lates niloticus

VICTORIABAARS | lates niloticus

VONGOLE VERACI | tapes semidecussatus

VONGOLE VERACI | tapes semidecussatus

WIJTING | merlangius merlangus

WIJTING | merlangius merlangus

ZALM (ATLANTISCH) | Salmo salar

ZALM (ATLANTISCH) | Salmo salar

ZEEBAARS (EUROPEES) | dicentrarchus labrax

ZEEBAARS (EUROPEES) | dicentrarchus labrax

ZEEDUIVEL | lophius piscatorius

ZEEDUIVEL | lophius piscatorius

ZEEWOLF | anarhichas lupus

ZEEWOLF | anarhichas lupus

ZONNEVIS | zeus faber

ZONNEVIS | zeus faber

ZWAARDVIS | xiphias gladius

ZWAARDVIS | xiphias gladius

Alle vissoorten >>
vosvis vis leverancier

© vosvis.nl - algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden - privacyverklaring - disclaimer - webdesign: prode

×