Een (volwassen) platvis is te herkennen aan een afgeplat lijf met beide ogen aan dezelfde kant van het lichaam. Platvissen zijn bodemvissen die ter camouflage…
lees meerVisinfo
Vangstgebieden (FAO)
Vissers zijn ten behoeve van de traceerbaarheid verplicht te registreren in welke gebied de vis gevangen is. Daarom heeft de Voedsel- en landbouworganisatie van de…
lees meerGerookte vis
Warmgerookte en koudgerookte vis Vroeger werd voedsel gerookt ter conservering. Dat in tegenstelling tot nu, waar roken vooral voor de (rook)smaak gedaan wordt. Hierbij wordt…
lees meerOesters: sorteringen en classificaties
Voor oesters gelden verschillende sorteringen. Creuse Franse creuses worden qua gewicht genummerd van groot naar klein genummerd: de grootste 0 en de kleinste 4. Meest gangbare formaat voor…
lees meerVis & vino
Veel wijndrinkers denken dat bij vis uitsluitend witte wijn hoort. Is dat ook zo? Rode wijn krijgt kleur door de druivenschillen in te laten weken…
lees meerIs vette vis gezond?
Veel mensen denken dat alle vetten ongezond zijn en daarmee vette vis dus ook. Echter, gelukkig bestaan er ook goede vetten. Vette vis is rijk…
lees meerViseieren: tobiko of masago?
Wanneer mosselen?
Navigatie van de zalm (homing)
Levensloop van de Atlantische zalm
De Atlantische zalm (Salmo Salar) is een anadrome vis: deze wordt geboren in zoet water, brengt zijn volwassen leven grotendeels door in de zoute zee en keert terug naar…
lees meerGamba of scampi?
Gamba is in Nederland de verzamelnaam voor grote warmwatergarnalen , maar ook met de term scampi wordt hetzelfde bedoeld. Echter, als de Belgen over scampi spreken, dan…
lees meer