vosvis vis schelpdieren leverancier vosvis vis schelpdieren leverancier vosvis schelpdieren vis leverancier vosvis schelpdieren vis leverancier vosvis schelpdieren vis leverancier
vosvis vis leverancier vosvis vis leverancier

Tobiko of masago?

1 januari 2016 -
Tobiko of masago?

Tobiko en masago zijn beide viseieren of kuit, die je veelvuldig tegenkomt als garnering van sushi.

Tobiko komt van de vliegende vis. Een tropische rood-oranje vis, maar ook voorkomend in zwart, groen en rood. Ten opzichte van masago zijn de eitjes krokanter en groter en hebben ze meer smaak. Tobiko zit vol met eiwitten, vitaminen en omega 3 vetzuren.

Masago zijn lodde-eieren. Lodde (capelin in het Engels) komt voor in de Atlantische en Arctische wateren. Masago is kleiner dan tobiko en heeft een minder onderscheidende smaak. Het is wat doffer van kleur en wordt af en toe zelfs geverfd. Masago wordt eerder gebruikt voor kleur/garnering dan voor smaak. Ook niet onbelangrijk: masago is goedkoper dan tobiko.

vosvis vis leverancier

© vosvis.nl - Privacy Verklaring - disclaimer - webdesign: prode

×