vosvis vis schelpdieren leverancier vosvis vis schelpdieren leverancier vosvis schelpdieren vis leverancier vosvis schelpdieren vis leverancier vosvis schelpdieren vis leverancier
vosvis vis leverancier vosvis vis leverancier

Start haringseizoen 2018: 13 juni

Neem contact op!

Start haringseizoen 2018: 13 juni

1 juni 2018 -
Start haringseizoen 2018: 13 juni

Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe van 2018 wordt op dinsdag 12 juni traditioneel geveild, waarvan de opbrengst dit keer naar Hulphond Nederland gaat. Vorig jaar leverde het vaatje € 65.000 op.

Hollandse nieuwe of nieuwe haring is de benaming voor de eerste, jonge haring van het seizoen die geschikt is voor consumptie. Het wordt ook wel maatjesharing genoemd, verbasterd van maagdenharing (maagd, want de jonge vis bevat nog geen hom of kuit). De term Hollandse nieuwe is enkel toegestaan wanneer de vis een vetgehalte van minimaal 16% heeft en deze tussen half mei en eind juni gevangen is (voor die tijd is deze te mager, erna zit er teveel hom of kuit in). De haring moet gekaakt, gezouten en gerijpt zijn. Bij het kaken blijft de alvleesklier zitten. Deze scheidt enzymen af die ervoor zorgen dat haring rijpt en de juiste smaak en malsheid bereikt.

Om mogelijke parasieten, met name de haringworm, te doden moet de haring ten minste 24 uur bevroren zijn geweest.

Zegt het maar: wil jij jouw haring met of zonder uitjes?

vosvis vis leverancier

© vosvis.nl - Privacy Verklaring - disclaimer - webdesign: prode

×