vosvis vis schelpdieren leverancier vosvis vis schelpdieren leverancier vosvis schelpdieren vis leverancier vosvis schelpdieren vis leverancier vosvis schelpdieren vis leverancier
vosvis vis leverancier vosvis vis leverancier

Octopus of inktvis?

Neem contact op!

Octopus of inktvis?

1 januari 2016 -
Octopus of inktvis?

Iedere octopus (115 soorten) is een inktvis (780 soorten), echter is niet iedere inktvis ook een octopus. Inktvissen is dus de overkoepelende klasse van octopussen en valt onder de stam der weekdieren.

De wetenschappelijke naam voor de klasse van de inktvissen, Cephalopoda, is afgeleid van het Grieks en betekent letterlijk koppotigen. Voor alle inktvissen, dus ook octopussen, geldt dat ze in staat zijn om inkt te spuiten om de vijand het zicht te ontnemen.

Er zijn ook een aantal verschillen tussen een octopus en andere inktvissoorten. Octopussen hebben 8 poten (octo is grieks voor 8) en een rondvormig lichaam. Ook zijn ze allemaal giftig.

Pijlinktvissen en zeekatten (of sepia’s) hebben 10 ledematen (8 armen en 2 langere voedingstentakels) en hun lijf is torpedovormig.

Calamari (Italiaans) of Calamares (Spaans) wordt gemaakt van pijlinktvis. ‘Calamari’ gemaakt van octopus is dus geen echte calamari.

Octopus (pulpo) is een geliefd gerecht in Spanje. Het taaie vlees wordt eetbaar door het tegen iets hards te smijt. Invriezen heeft hetzelfde resultaat.

Vissoorten

Alle vissoorten >>
vosvis vis leverancier

© vosvis.nl - algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden - privacyverklaring - disclaimer - webdesign: prode

×