- De Zeeuwse oesters, zowel creuse als platte, zijn nog steeds aan het melken. Normaal duurt dit tot half september. De Franse alternatieven zijn wel verkrijgbaar.
- De mosselen zijn top. Het vleesgehalte ligt hoog.
- De Franse Moules de Buchot zijn in de loop van de ze maand weer beschikbaar. Het seizoen loopt (tegenwoordig) tot eind januari.
- De kuit en hom zijn uit de schol, tong, griet en tarbot. Het visvlees is uitstekend: dik en stevig.
- De Noorse vissersvloot vaart in deze vakantieperiode beperkter uit, wat leidt tot een beperktere aanvoer van onder meer kabeljauw, roodbaars, schelvis en zeewolf uit deze regio.
- Hoewel in het algemeen het hele jaar door verkrijgbaar is hartje zomer de tijd voor de consumptie van schaal- en schelpdieren zoals vongole, kokkels, scheermessen, alikruiken, oesters, mosselen, gamba’s, langoustines, krab, kreeft, king crab, etc. Stel je eigen fruit de mer-schaal samen!
Maandnieuws augustus 2019
1 augustus 2019 -