vosvis vis schelpdieren leverancier vosvis vis schelpdieren leverancier vosvis schelpdieren vis leverancier vosvis schelpdieren vis leverancier vosvis schelpdieren vis leverancier
vosvis vis leverancier vosvis vis leverancier

Is vette vis gezond?

Neem contact op!

Is vette vis gezond?

27 maart 2018 -
Is vette vis gezond?

Veel mensen denken dat alle vetten ongezond zijn en daarmee vette vis dus ook. Echter, gelukkig bestaan er ook goede vetten. Vette vis is rijk aan deze vetten, die een positieve invloed hebben op je gezondheid. Met name de werking van de hersenen is er bij gebaat, zo toont wetenschappelijk onderzoek aan. Vette vis is bevorderlijk voor de geestelijke gezondheid en viseters zouden zelfs intelligenter zijn dan personen die geen vis eten.

Vette vis zit vol zit gezonde voedingsstoffen zoals vitamines A, B2, B6, D en mineralen als jodium, fosfor en selenium. Vis bevat veel eiwitten en vetten, maar daarentegen geen koolhydraten.

In vergelijking tot vlees bevat vette vis meer onverzadigde vetten, deels bestaande uit omega 3 (vetzuur) dat voor een goed hartritme zorgt. Omega 3 is volop aanwezig in makreel: de ultieme vis voor een gezond dieet. Ook zorgt makreel ervoor dat de hormoonspiegel in je lichaam gereguleerd wordt, waardoor de elasticiteit van je bloed- en haarvaten verbetert. Vette vis kan cholesterolverlagend werken en verminderd de kans op hart- en vaatziekte bij regelmatige consumptie aanzienlijk (20 tot 30%). Ook zal de kans op hartstilstand en dementie dan afnemen. Ook goed nieuws voor visetende zwangere vrouwen: de kans op vroeggeboorte of onderontwikkelde baby neemt af.

Een andere gezonde vette vissoort is tonijn, welke ondanks het vetgehalte licht verteerbaar is en daarnaast eenvoudig te bereiden of te verwerken in verschillende gerechten.

vosvis vis leverancier

© vosvis.nl - algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden - privacyverklaring - disclaimer - webdesign: prode

×